Viikko 32 vakio – lauantai 13.8.2022

Bonuskierros Veikkauksella Vakiossa

1.Manchester C – Bournemouth 1
2.Arsenal – Leicester 1x
3.Brighton – Newcastle U 1x
4.Southampton – Leeds U —
5.Wolverhampton – Fulham x2
6.Brentford – Manchester U 2
7.Hull – Norwich C —
8.Luton – Preston 1
9.Wigan – Bristol C 12
10.Sunderland – QPR 1
11.Huddersfield – Stoke —
12.Millwall – Coventry C 1x
13.Blackpool FC – Swansea 1x

Ensimmäinen kierros toi huonon tuloksen, osittain siksi että suosikit sulivat, ja ennakoidut yllättäjät eivät yltäneet yllätykseen. Mm. Chelsea oli kovempi kuin mitä kenties odotimme, ja Liverpool vastaavasti oli yllättävissä vaikeuksissa, toisaalta taasen sarjanousijat pelasivat hyvät avauspelit.

Lisää valinnoista loppuviikolla – tänään juhlitaan vielä Supercupin tulosta ja osunutta vetoa, vaikka kerroin mikään hyvä ollutkaan.

Arsenal 1

Arsenal pyrkii rakentamaan 2-0-voiton Crystal Palacesta, kun se isännöi Leicester Cityä Emirates Stadiumillaan lauantaina. Gunners teki vaikutuksen kauden avauksessa, mutta he eivät halua lopettaa nyt. Vaikka Gabriel Jesus ei löytänyt verkkoa virallisessa Arsenal-debyytissään, hän jatkaa pääkaupungin seuran linjan johtamista, kun taas Mikel Artetan joukkueessa ei ole uusia loukkaantumishuolia.

Ketut puolestaan pelasivat 2-2-tasapelin Brentfordin kanssa kauden avausottelussa. Brendan Rodgers luottaa edelleen Jamie Vardyyn edessä, ja hän todennäköisesti pysyy 3-5-1-1-muodostelmassa. Harvey Barnesin, Ryan Bertrandin ja Ricardo Pereiran kaltaiset ovat sivussa vierasjoukkueen loukkaantumisten vuoksi. Joka tapauksessa kotivoiton tulisi pitää, koska Arsenal on vuosien varrella muuttanut Emirates Stadiuminsa todelliseksi linnoitukseksi.

Manchester City 1

2-0-voiton West Ham Unitedista siivittämä Manchester City pyrkii ohittamaan Tottenhamin kärkipaikalla, kun se isännöi Bournemouthia Etihad Stadiumilleen lauantaina. Erling Haaland teki vaikutuksen Valioliiga-debyytissään, ja kesäsopimus teki maalin Hammersia vastaan, mikä tarkoittaa, että vastustajan takalinjan pitäisi saada hänet loitolle. Aymeric Laporte pysyy poissa, kun taas Riyad Mahrez saanee pelipaikan.

Cherries puolestaan voitti Aston Villan 2-0 palatessaan Englannin ykkösliigaan, mutta heillä on paljon isompi kala paistettavana Pep Guardiolan joukkoja vastaan. Daavid kohtaa Goljatin Manchesterin sinisessä osassa, mikä tarkoittaa, että kaikki muu kuin rutiininomainen kotivoitto olisi suuri yllätys. Mitä tulee vierasjoukkueeseen, sekä Ryan Fredericks että Joe Rothwell jäävät pois loukkaantumisten vuoksi, kun taas David Brooks on todennäköisesti vielä sivussa.

Brighton 1x

Tehtyään vaikutuksen 2-1-voitossa Manchester Unitedista Brighton pyrkii antamaan faneille jälleen yhden syyn juhlia, kun se isännöi Newcastle Unitedia Amex Stadiumilleen. Seagulls osoitti arvonsa kauden avauksessa, mutta lauantain peli on kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin kävely puistossa. Keskikenttäpelaaja Jakub Moder on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta hänen pitäisi olla kotijoukkueen ainoa poissaolija.

Harakat puolestaan eivät kohdanneet vaikeuksia 2-0-voitossa Nottingham Forestista. Newcastle Unitedilla on suuria tavoitteita kaudelle 2022/2023, mutta Brightonin voittaminen tiellä on helpommin sanottu kuin tehty. Kun kaikki otetaan huomioon, uskomme, että pelaajat ympäri maailmaa voivat löytää arvoa tasapelivedonlyönnissä. Kaikkien Fernandezin, Shelveyn ja Lewisin pitäisi jäädä ottelusta vierasjoukkueen loukkaantumisten vuoksi.

Vastaa